Home > Relschoppers, zwaar vuurwerk en veel politie in Geleen

Relschoppers, zwaar vuurwerk en veel politie in Geleen

jan 25, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Op videobeelden zijn relschoppers te zien die door het centrum rennen en joelen. De ME jaagt ze uit elkaar. De relschoppers vluchtten alle kanten op. Politieauto’s staan op strategische plaatsen opgesteld en groepen met jongeren worden door de politie achterna gezeten. Vooralsnog is één persoon aangehouden.

Rond 18:00 uur verzamelden zich al grote groepen mensen in het centrum. Volgens de politie gaat het om 100 tot 150 mensen. “Er wordt veel zwaar vuurwerk afgestoken,” aldus een woordvoerder van de politie. In appgroepen circuleren oproepen voor demonstraties en rellen in diverse plaatsen, waaronder ook Geleen.

Sinds 16:00 uur maandag geldt in Sittard-Geleen een noodverordening tot zeker 1 februari. Burgemeester Hans Verheijen is bang voor rellen. Volgens de burgemeester werden de signalen voor ‘ernstige wanordelijkheden’ in de loop van maandag steeds concreter. Hij waarschuwt relschoppers dat er ook publiek cameratoezicht kan worden ingezet om mensen te kunnen identificeren en opsporen.

Bron: 1Limburg Nieuws