Home > 12 mensen aangehouden tijdens rellen in Geleen

12 mensen aangehouden tijdens rellen in Geleen

jan 25, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Voor welke vergrijpen de verdachten zijn opgepakt, is nog niet bekendgemaakt. De rust in Geleen lijkt inmiddels te zijn weergekeerd, nadat een grote groep rellende jongeren eerder op de avond de binnenstad flink op de kop had gezet.

Rond 18:00 uur werd het onrustig in het centrum van Geleen. Niet lang daarna braken rellen uit en een grote politiemacht greep in. Op videobeelden zijn relschoppers te zien die door het centrum rennen en joelen. De ME jaagt ze uit elkaar. De relschoppers vluchten alle kanten op. Politieauto’s staan op strategische plaatsen opgesteld en groepen met jongeren worden door de politie achterna gezeten.

Volgens een woordvoerder van de politie ging het om een groep van 100 tot 150 personen. Er werd veel zwaar vuurwerk afgestoken. In appgroepen circuleerden eerder op de dag oproepen voor demonstraties en rellen in diverse plaatsen, waaronder ook Geleen.

De politie stuurde kort voor 19:00 uur veel wagens via de A2 naar Geleen om te assisteren. De wagens verzamelden zich eerst bij het Zuyderlandziekenhuis om vervolgens versterking te bieden in het centrum van Geleen. Relschoppers werden uiteen gedreven en gevolgd door politiewagens. Rond 20:30 uur werden alle toegangswegen naar het centrum afgezet. Het centrum werd vanuit de lucht met een politiehelikopter in de gaten gehouden.

Sinds 16:00 uur maandag geldt in Sittard-Geleen een noodverordening tot zeker 1 februari. Burgemeester Hans Verheijen is bang voor rellen. Volgens de burgemeester werden de signalen voor ‘ernstige wanordelijkheden’ in de loop van maandag steeds concreter. Hij waarschuwt relschoppers dat er ook publiek cameratoezicht kan worden ingezet om mensen te kunnen identificeren en opsporen.

Bron: 1Limburg Nieuws