Home > Jakobs: ‘Dumoulin keert niet meer terug als profwielrenner’

Jakobs: ‘Dumoulin keert niet meer terug als profwielrenner’

jan 25, 2021 | 1Limburg, Sport

Volgens hem heeft de documentaire over wielerploeg Jumbo-Visma het laatste zetje gegeven voor Dumoulin om tijdelijk te stoppen als wielrenner. Jakobs deed zijn uitspraken in het L1-programma .

Afgelopen december was de documentaire ‘Code Geel’ te zien bij de NOS over de afgelopen Tour de France van Jumbo-Visma, de ploeg van Dumoulin. Volgens Jakobs wordt Dumoulin in die documentaire verkeerd neergezet. “We krijgen een documentaire te zien waarin Dumoulin wordt afgeschilderd als een kleuter van drie die zijn lolly niet krijgt. Als die man dat terugziet en de commentaren leest, word je er niet blij van. Ik vond het een belachelijke soap. Hoe kun je een man als Dumoulin op die manier afschilderen? Dat doe je toch niet.”

Oud-wielrenner Rob Ruijgh denkt ook dat de documentaire heeft bijgedragen aan de aangekondigde pauze van Dumoulin. “Ik denk dat de documentaire het proces in gang heeft gezet en uiteindelijk is hij tot het besluit gekomen.”

Ruijgh, die zelf de beste Nederlander was in de Tour de France van 2011, kan zich voorstellen dat Dumoulin zich alleen voelt. “De top bereiken en er blijven is moeilijk. Mensen hebben verwachtingen van je en je wilt die verwachtingen inlossen. Als het dan niet loopt, ga je jezelf wel vragen stellen. Dan ben je alleen op de wereld.”

Jakobs krijgt de indruk dat Dumoulin niet meer zal terugkeren op de fiets. “Als ik hem nu zie en hij zegt dat er honderd kilo gewicht van hem is afgevallen, dan denk ik dat Tom Dumoulin nooit meer opstapt als profwielrenner.”

Tom Dumoulin kondigde afgelopen zaterdag aan voorlopig te stoppen als profwielrenner. Hij gaat voor onbepaalde tijd met onbetaald verlof. De Maastrichtenaar wil de tijd nemen om goed na te denken over zijn toekomst. “Ik voel al een behoorlijke tijd dat ik heel moeilijk weet hoe ik mijn weg moet vinden als Tom Dumoulin de wielrenner. Er komt veel druk bij kijken en verschillende partijen hebben hoge verwachtingen. Ik wil het gewoon goed doen voor heel veel mensen”, zei de de Maastrichtenaar in een interview.

Bron: 1Limburg Sportnieuws