Home > Juul Franssen weer naar huis na annuleren trainingskamp

Juul Franssen weer naar huis na annuleren trainingskamp

jan 26, 2021 | 1Limburg, Sport

Zo’n 200 judoka’s uit 13 verschillende landen zijn begonnen aan de terugtocht naar huis. De Reuverse Franssen zal met haar teamgenoten het trainingskamp in Nederland voortzetten.

Het bestuur van de deelstaat Salzburg heeft in samenwerking met de Oostenrijkse Judobond besloten het trainingskamp te annuleren. Het evenement was in eerste instantie mogelijk omdat topsporters een uitzonderingspositie hebben. Maar de regering van Oostenrijk heeft nu bonden en clubs opgeroepen om geen evenementen te organiseren.

De organisatie in Mittersill had een coronaprotocol ingevoerd. De judoka’s moesten twee keer negatief getest zijn voor aanvang van het trainingskamp en daarna zouden de sporters iedere 48 uur opnieuw getest worden. De burgemeester van Mittersill heeft toch deze beslissing genomen mede door de gebeurtenissen vorige week. Toen raakten even verderop 17 ski-instructeurs besmet omdat ze allemaal in dezelfde accommodatie verbleven tijdens een cursus.

De burgemeester van Mittersill, Wofgang Viertler vindt het een pijnlijk besluit maar wel nodig. “In deze moeilijke tijden moeten we de juiste beslissingen nemen. Het annuleren van het kamp is ook een signaal naar de inwoners van Mittersill die al weken in lockdown zitten.”

Bron: 1Limburg Sportnieuws