Home > Omtzigt-bedreiger Danny opgepakt na ‘opruiende’ berichten

Omtzigt-bedreiger Danny opgepakt na ‘opruiende’ berichten

jan 26, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dat blijkt uit informatie van L1.

Danny werd in augustus landelijk nieuws na het bedreigen van CDA-politicus Omtzigt. De Heerlense twintiger was in Den Haag om te protesteren tegen de nieuwe corona-spoedwet. Toen Omtzigt toevallig passeerde, liepen Danny en zijn medestanders achter de politicus aan. ‘Ik zal je doodslaan, mongool. Kankermongool’, riep de Heerlenaar.

Tijdens zijn proces, in november, gaf hij aan dat hij zich niets meer kan herinneren van die dag. Hij had gedronken en zat nog vol adrenaline van het protest. Dat protest was in zijn ogen buitenproportioneel ruw beëindigd door de politie.

Hij kreeg een voorwaardelijke celstraf van vier maanden, een straf waar justitie overigens beroep tegen aantekende. Twee maanden na die veroordeling is Danny dus opnieuw opgepakt. Hij wordt verdacht van opruiing via social media; de Heerlenaar zou via die weg een rol hebben gehad in de ‘avondklokrellen’. Advocaat Bjorn Jegers wil niet reageren op de arrestatie.

Danny demonstreert al jaren, maar de laatste maanden lijkt zijn focus op de coronamaatregelen te liggen. Het invoeren van de avondklok is één van die maatregelen waar de twintiger zich momenteel tegen verzet. ‘Deze jongeman gaat nu naar buiten, pak me dan als je kan’, schreef hij zaterdagavond op Facebook. Het is niet bekend voor welke berichten hij nu is aangehouden.

Bron: 1Limburg Nieuws