Home > Raad Roermond over rellen: ‘Grootst mogelijke afkeuring’

Raad Roermond over rellen: ‘Grootst mogelijke afkeuring’

jan 27, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Ze ondersteunen ook ‘van harte’ de oproep van de politie om filmpjes te delen zodat de schuldigen kunnen worden opgepakt.

In de verklaring ‘tegen geweld en vóór Roermond’ wordt de ‘grootst mogelijke afkeuring’ uitgesproken over wat er heeft plaatsgevonden. Zondagavond gingen tientallen demonstranten de straat op in de Roermondse wijk Donderberg. De hoofdingang van het gelijknamige winkelcentrum werd volledig vernield; relschoppers beukten de ruiten in met winkelwagentjes.

Volgens de negen partijen in de Roermondse gemeenteraad en het college van B en W kost het geweld en vandalisme de maatschappij heel veel geld, dat veel beter op een andere wijze besteed kan worden.

‘Datzelfde kan gezegd worden van de schade die is aangericht aan eigendommen van ondernemers en medewerkers van de winkels en andere bedrijven die met het geweld zijn geconfronteerd’, aldus de verklaring. ‘Wij willen deze mensen graag heel veel sterkte wensen.’

Verder wordt er ‘veel respect en waardering’ uitgesproken voor het optreden van de politie en andere hulpverleners. ‘Het is onvoorstelbaar dat in deze tijd van Corona, waarbij toch al een groot beroep op de hulpverleners wordt gedaan, deze mensen onnodig extra worden belast’, zo staat er. De verklaring eindigt met een oproep aan ‘iedereen’ om tegenstellingen te voorkomen en samen te werken aan onze veiligheid en gezondheid.

De gezamenlijke verklaring van gemeenteraad en bestuur kwam er na overleg maandagavond over het geweld van zondag.

Bron: 1Limburg Nieuws