Home > Voetbalclub Sittard: ‘Royeer avondklokrelschoppers’

Voetbalclub Sittard: ‘Royeer avondklokrelschoppers’

jan 27, 2021 | 1Limburg, Sport

De Sittardse amateurvoetbalclub is tot dit bestuursbesluit gekomen nadat ze met afschuw de beelden van de rellen in Geleen heeft gezien.

Het bestuur van de voetbalclub voelt zich maatschappelijk verplicht om actie te ondernemen. Zeker toen er geluiden binnenkwamen dat er na de rellen in Geleen ook rellen in Sittard en Born op stapel stonden. Bestuurslid Michel Bons: “Wij hopen dat meer sportverenigingen dit signaal gaan afgeven. Het zou zeker krachtiger zijn als jongeren in de gaten krijgen dat je je zowel op het veld als ook daarbuiten te gedragen hebt.

De club neemt duidelijk stelling tegen de rellen en plunderingen. Bons: “We zijn zeer duidelijk naar onze leden: als je meedoet aan de rellen dan besluit je ook meteen dat je geen lid meer wilt zijn van onze voetbalclub.”

De vereniging heeft op dit moment geen signalen dat er leden hebben deelgenomen aan de onrust afgelopen zondag in Geleen. Maar mocht de vereniging aanwijzingen krijgen dat spelers daar aanwezig waren dan wordt alsnog de daad bij het woord gevoegd en eindigt per direct het lidmaatschap van VV Sittard.

“Wij willen onze jongens ook beschermen om geen domme dingen te doen. We zijn zeker geen vervangende politie, maar we willen ook naar de ouders toe een signaal geven dat zij op hun kinderen moeten letten. Je maakt niet alleen spullen van anderen kapot, maar je maakt ook je toekomst voor jezelf kapot, om te beginnen bij onze vereniging,” voegt Michel Bons toe.

Bron: 1Limburg Sportnieuws