Home > Noodverordening Heerlen: ‘Relschoppen tolereren we niet’

Noodverordening Heerlen: ‘Relschoppen tolereren we niet’

jan 27, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Locoburgemeester Peter van Zutphen heeft de noodverordening afgekondigd nadat er op sociale media diverse oproepen verschenen om moedwillig de openbare orde te verstoren en te rellen.

Dinsdagavond kondigde Van Zutphen al een noodbevel af. “Dit in verband met concrete signalen dat een groep zich wilde verzamelen. Dit noodbevel liep tot woensdagochtend”, aldus de locoburgemeester.

Omdat er volgens Van Zutphen nog steeds sprake is van een dreigende situatie en de gemeente niet weet hoe lang dit gaat aanhouden, is er een noodverordening afgekondigd. “Daarmee kan snel en daadkrachtig worden ingegrepen mocht dit nodig zijn”, zegt Van Zutphen.

Een noodverordening geldt voor iedereen die zich binnen het desbetreffende gebied bevindt. De politie mag preventief fouilleren. Het besluit is genomen in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie. Ook heeft de locoburgemeester de stad aangewezen als veiligheidsrisicogebied.

Van Zutphen roept op om vooral kalm te blijven in deze tijden. Hij laat weten trots te zijn op de Heerlenaren die zich wel aan de coronamaatregelen en avondklok houden. “Het kleine groepje dat dit niet doet, houden we in samenspraak met de politie nauwlettend in de gaten. Want relschoppen waarvan inwoners, ondernemers en de stad de dupe worden tolereren we niet.”

Bron: 1Limburg Nieuws