Home > Limburgse bedrijven blijven wielerploeg sponsoren

Limburgse bedrijven blijven wielerploeg sponsoren

jan 27, 2021 | 1Limburg, Sport

De dameswielerploeg is de afgelopen jaren onder de naam Boels Dolmans Cycling Team uitgegroeid tot de beste vrouwenploeg ter wereld.

In de afgelopen zes jaar wonnen vijf renners van dit team de wereldtitel op de weg met Anna van der Breggen (tweemaal), Lizzie Armitstead, Amalie Dideriksen en Chantal Blaak.

Op het einde van 2019 besloten de twee Limburgse bedrijven na 2020 te stoppen met de wielerploeg. Het management van de ploeg wist met het binnenhalen van SD Worx als nieuwe hoofdsponsor de continuïteit van de ploeg te waarborgen.

“We hebben de afgelopen tien jaar een zeer professioneel team samengesteld”, geeft Marcel Goes namens Boels Rental aan. “We hebben de ploeg opgebouwd en het dameswielrennen naar een hoger niveau getild. We willen dit niet zomaar loslaten. Dit jaar zetten we ons weer in voor het team, want de ambities van het team passen perfect bij ons bedrijf. Ook willen we betrokken blijven bij het grote succes dat we de afgelopen jaren hebben behaald. ”

In 2010 nam Erwin Janssen, eigenaar van Dolmans Landscaping Group, het initiatief om het team op te richten. De Maastrichtenaar was al die jaren de teammanager van het team en zal die rol ook blijven vervullen binnen het nieuwe Team SD Worx.

Bron: 1Limburg Sportnieuws