Home > Nog veel twijfelaars in Limburg over vaccin

Nog veel twijfelaars in Limburg over vaccin

jan 28, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dat blijkt in ieder geval uit een onderzoek van KiesKompas en LocalFocus.

Van de Limburgers neigt 18 procent naar ‘ja’, weet 8,1 procent nog helemaal niet of ze zich al dan niet laten vaccineren en noemt 9,6 procent het niet waarschijnlijk dat ze een prik halen zodra zij aan de beurt zijn in de vaccinatiecampagne.

Uit de peiling blijkt verder dat 58,1 procent van de Limburgse bevolking zich zeker laat vaccineren en dat 6,1 procent mordicus tegen een coronaspuit is.

Het aantal twijfelaars in Limburg is gedaald, als we deze cijfers vergelijken met een onderzoek door bureau Flycatcher in opdracht van L1 van drie weken geleden. Toen had nog 43 procent van de Limburgers nog geen definitief antwoord op de vraag of ze zich zouden laten vaccineren.

Het aandeel Limburgers dat positief staat tegenover het vaccin is in allebei de onderzoeken zo’n 75 procent. In het KiesKompas-onderzoek hebben meer Limburgers vraagtekens over de remedie tegen het coronavirus: nu is ruim 15 procent kritisch of tegen het vaccin, tegen 10 procent in het drie weken oude Flycatcher-onderzoek.

Met een vaccinatiebereidheid van 76,1 procent scoort Limburg landelijk gezien niet hoog, maar dat ligt vooral aan de eerdergenoemde twijfel die hier bestaat. Het aandeel hartgrondige tegenstanders van het vaccin is hier met 6,1 procent namelijk aan de lage kant.

Zeeuwen zijn in Nederland het meest stellig in hun vaccinatiebereidheid, inwoners van Flevoland zijn volgens het onderzoek het minst geneigd om zich te laten inenten.

Bron: 1Limburg Nieuws