Home > Fortunees Seuntjens vindt draai: ‘Kop omhoog, borst vooruit’

Fortunees Seuntjens vindt draai: ‘Kop omhoog, borst vooruit’

jan 28, 2021 | 1Limburg, Sport

Met de 0-1 brak de geboren Bredanaar woensdagavond de uitwedstrijd tegen RKC (1-2 winst voor Fortuna) open.

Seuntjens werd in het begin van het seizoen als dragende speler in de Fortuna-basis gezien, maar raakte deze maand zijn basisplaats kwijt. Als invaller gooide hij onlangs al de wedstrijd tegen PEC Zwolle in het slot, om eenmaal teruggekeerd in het basiselftal woensdag ook van waarde te zijn tegen concurrent RKC. “Dat zijn momenten die helpen om er bovenop te komen, en dat gebeurt nu ook”, zegt de speler.

Fortuna Sittard kampte niet zo lang geleden nog met een uitsyndroom. Op 11 december 2020 rekende de club af met 726 dagen durende periode zonder overwinning op vreemde bodem. Inmiddels ziet de wereld er heel anders uit voor de geel-groenen: de afgelopen drie uitwedstrijden – bij SC Heerenveen, PEC Zwolle en dus RKC – werden stuk voor stuk gewonnen. En op de ranglijst heeft Fortuna ruim afstand genomen van de onderste plaatsen.

Zaterdag mag Fortuna in eigen huis proberen punten te pakken. Het stuit dan op een andere ploeg in vorm: VVV-Venlo. Die wedstrijd is vanaf 20:00 uur live te volgen via L1 Radio.

Bron: 1Limburg Sportnieuws