Home > MVV haalt aanvaller Sven Blummel

MVV haalt aanvaller Sven Blummel

jan 29, 2021 | 1Limburg, Sport

MVV huurt Blummel voor de rest van het seizoen en neemt de speler per 1 juli definitief over van de Superboeren.

Hij staat dan tot medio 2023 onder contract in Maastricht. In Doetinchem kwam hij dit seizoen slechts twee keer in actie. Blummel was al eens eerder in beeld bij MVV, zo vertelt de aanvaller: “Vanaf toen ben ik eigenlijk altijd contact blijven houden en ik wil mij graag doorontwikkelen bij deze mooie club. Veel spelen en met de club stappen maken.”

Blummel ontmoet in Maastricht met trainer Darije Kalezic een oude bekende. Beiden kennen elkaar uit een gezamenlijke tijd bij PSV. Daar doorliep Blummel de jeugdopleiding van PSV, en keerde hij in 2015 na een verblijf bij de amateurs van RKSV Schijndel terug in Eindhoven om daar bij Jong PSV zijn debuut in het betaalde voetbal te maken. Kalezic was op dat moment coach van Jong PSV. De huidige trainer van MVV is blij met de aanwinst: “Sven is een speler die op verschillende posities inzetbaar is. Hij is een buitenspeler, die ook als aanvallende middenvelder goed uit te voeten kan. Een technisch vaardige speler die een neusje voor de goal heeft. Sven beschikt ook over het juiste karakter en een goede mentaliteit.””

Later kwam Sven Blummel ook uit voor FC Den Bosch, onder leiding van Willy Boessen. Dat was meteen zijn meest succesvolle periode. In 77 wedstrijden scoorde hij 25 doelpunten en leverde hij 10 assists. Ook had hij een buitenlands avontuur in Denemarken bij Fremad Amager. Dat duurde slechts een half jaar en koos hij voor De Graafschap.

Bron: 1Limburg Sportnieuws