Home > ‘Bodybuilder’ gearresteerd voor Sittardse moordpoging

‘Bodybuilder’ gearresteerd voor Sittardse moordpoging

jan 29, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dat blijkt uit informatie van L1. Er zou die bewuste avond in september zeker vijf keer op Anthy zijn geschoten, maar hij overleefde die aanslag.

Stefan, die nu in Reuver woont, zou contact hebben gehad met een deel van de eerder gearresteerde verdachten en met hen over zijn rol in de moordaanslag hebben gesproken. Dat alles gebeurde met name via EncroChat, een versleutelde chatdienst die vorig jaar werd gekraakt door opsporingsdiensten. In die gesprekken wordt Stefan steevast ‘Bodybuilder’ genoemd.

Volgens justitie is Stefan iemand die zich aandiende als eventuele huurmoordenaar. Hij zou via EncroChat meermaals om de adresgegevens van Anthy P. hebben gevraagd en sprak ook over het in brand steken van diens auto. De geboren Bosschenaar zat overigens tussen 2011 en 2020 al vast voor een levensdelict.

In een eerder stadium werden Kevin S. (36), Jonino P. (19), Vince C. (35) en een Deense man (28) gearresteerd. Die laatste twee zijn lid van motorclub Satudarah in Denemarken. De vader van Jonino, Tony, is een voormalig frontman van de Nederlandse tak van die motorclub. Kevin was op zijn beurt onderdeel van motorclub No Surrender.

Toch zou het motief van deze aanslag niet gelegen zijn in de motorwereld. Justitie vermoedt dat persoonlijke conflicten er uiteindelijk toe leidden dat Anthy op de Bradleystraat in Sittard onder vuur werd genomen. Hij overleefde die kogelregen, maar werd wel geraakt in zijn hals en schouder en houdt mogelijk blijvend letsel over.

Vrijdag bekeek de onderzoeksrechter het voorarrest van Stefan. “Hij zit nog vast, maar niet meer voor de liquidatiezaak”, laat advocate Fébe Schoolderman weten. “Daar was volgens de onderzoeksrechter niet voldoende bewijs voor. Hij is wel nog altijd verdachte.” Een andere rechter besloot vrijdag het voorarrest van de andere verdachten te verlengen.

Kevin en Vince moeten nog negentig dagen langer blijven zitten. Hun advocaten Bas Janssen en Marijn Zuketto willen daar vooralsnog niet op reageren. Jonino blijft nog zeker dertig dagen in voorarrest. “Volstrekt onbegrijpelijk, er is geen spat bewijs voor betrokkenheid van mijn cliënt”, zegt advocaat Peer Szymkowiak.

Bron: 1Limburg Nieuws