Home > Ook antirelschoppers niet welkom in Sittard-Geleen

Ook antirelschoppers niet welkom in Sittard-Geleen

jan 29, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

“We wijzen er met klem op dat het aan de politie is om de openbare orde te handhaven. Als inwoners hier toch een actieve rol in nemen, kan dit leiden tot situaties waarin behulpzame inwoners strafbare feiten plegen. De politie zal hier, onder het gezag van het Openbaar Ministerie, tegen optreden”, meldt de gemeente vrijdagmiddag.

Dinsdagavond verzamelde zich in Maastricht een groep MVV-supporters, die zingend door de stad trokken om relschoppers geen kans te geven. Hun actie oogstte lof bij onder meer burgemeester Annemarie Penn, maar riep ook kritiek op. Vrijdagmiddag benadrukte de Limburgse politie zelf ook dat ordebewaking een taak van de politie is.

Sittard-Geleen houdt er rekening mee dat het vrijdagavond onrustig wordt in het centrum van Sittard. Zowel bij de gemeente als bij de politie zijn daar signalen over binnengekomen. De gemeente meldt dat de politie in groten getale zichtbaar in de stad aanwezig zal zijn, en zal ingrijpen waar het nodig is.

In Sittard-Geleen is net als in verschillende andere Limburgse gemeenten een noodverordening van kracht om avondklokrellen snel de kop in te kunnen drukken. In de verordening is onder meer geregeld dat er preventief gefouilleerd mag worden. Mensen die zich niet aan de maatregelen houden, riskeren een boete die kan oplopen tot 4350 euro of drie maanden cel.

De gemeente werd maandagavond al getroffen door ongeregeldheden in het centrum van Geleen. Een grote groep jongeren trok toen rellend door het centrum van de stad. Daarbij werden onder meer vernielingen aangericht aan het stadskantoor. De onruststokers werden door de politie het centrum uit geveegd. Veertien mensen werd aangehouden, 40 mensen kregen een bekeuring voor het negeren van de avondklok.

Bron: 1Limburg Nieuws