Home > Ferry de Regt: ‘Natuurlijk is Fortuna-VVV een derby’

Ferry de Regt: ‘Natuurlijk is Fortuna-VVV een derby’

jan 29, 2021 | 1Limburg, Sport

De Venlonaar legt uit dat de sentimenten tussen VVV-Venlo en Fortuna Sittard anders zijn dan de onderlinge verhoudingen tussen Fortuna, MVV en Roda JC. “Maar het blijven Limburgse clubs, dus het is zeker een derby”, vindt hij. “Dat merkte ik als speler altijd aan de supporters.”

De Regt is onder de indruk van de wederopstanding die zijn twee voormalige clubs de afgelopen maanden doormaken. De gestage opmars van Fortuna en het doelpuntenfenomeen Georgios Giakoumakis toveren een glimlach op zijn gezicht. Al zou verdediger De Regt niet weten hoe hij de Griek moet afstoppen. “Ik heb makkelijk praten. Maar hij gaat er nog veel maken, als-ie blijft”, zegt hij. En daar ziet het vooralsnog naar uit.

De confrontaties die De Regt in dienst van Fortuna tegen VVV speelde, verliepen niet allemaal succesvol. In december 2015 verloren de Sittardenaren in eigen huis met maar liefst 0-5, een jaar later stapte hij als Fortuna-captain met een 2-0 overwinning op zak van het veld. “Toen kreeg Roel Janssen rood, dat weet ik nog wel”, zegt De Regt over de man die eerder nog zijn kompaan in de Fortuna-verdediging was.

Sinds dit seizoen voetbalt de 32-jarige De Regt bij het Duitse SV Straelen, pal over de grens bij Venlo. Hij is basisspeler bij de club die in de Regionalliga, het vierde niveau, speelt. De competitie is qua niveau vergelijkbaar met de Keuken Kampioen Divisie en De Regt speelt er met Straelen tegen clubs als Alemannia Aachen en de tweede elftallen van Borussia Dortmund, Schalke 04, Borussia Mönchengladbach en 1. FC Köln.

Hoe het vervolg van de carrière van De Regt eruit zal zien, is nog gissen voor de verdediger. Zijn contract bij Straelen, waar hij het uitstekend naar zijn zin heeft, loopt in ieder geval nog anderhalf jaar door.

Bron: 1Limburg Sportnieuws