Home > Mooie koersen voor Mike Teunissen in 2021

Mooie koersen voor Mike Teunissen in 2021

jan 30, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

De wielrenner uit Ysselsteyn is momenteel samen met zijn ploeggenoten in Spanje voor een trainingskamp. In de omgeving van de Spaanse kustplaats Alicante bereiden de renners zich voor op het wegseizoen 2021.

Teunissen is tevreden met het programma dat in samenspraak met de ploegleiders is samengesteld. Hij opent zijn voorjaar met Omloop het Nieuwsblad. Daarna rijdt hij een Italiaans programma met Strade Bianche, de rittenkoers Terreno Adriatico en Milaan-San Remo. Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix sluiten zijn klassieke voorjaarsseizoen af.

Als Limburger zou Teunissen graag de Amstel Gold Race willen rijden. Hij beseft zelf dat het niet gemakkelijk is om na keienklassieker Parijs-Roubaix aansluitend de Limburgse klassieker te rijden. Toch wil hij een slag om de arm houden. Afhankelijk van de vorm op dat moment wil hij, als de ploegsamenstelling het toelaat, toch graag van start gaan in de Amstel Gold Race. Gekscherend voegt hij er aan toe dat hij met ploegleider Frans Maassen iemand heeft die dat als Limburger toejuicht.

Teunissen heeft van de ploegleiding reeds te horen gekregen dat men tijdens de Tour de France gebruik wil maken van zijn diensten. Als voorbereiding hierop zal hij dan ook starten met Criterium de Dauphine. “Het is wel mooi dat het gewoon het programma is geworden zoals ik dat zelf ook graag zou uittekenen en dat in de beste ploeg van het peloton. Het laat toch zien dat ik iets goed doe de laatste jaren”, zegt Teunissen tevreden.

Vorig seizoen ging voor een groot gedeelte de mist in voor de renner van Jumbo-Visma. Tijdens de hoogtestage in Tignes viel hij op zijn knie. Deze op zich onschuldige tuimelpartij kostte hem uiteindelijk zijn Tourdeelname. Tijdens de klassiekers die in het coronaseizoen 2020 in het najaar verreden werden, kon hij zijn juiste vorm niet meer vinden.

Teunissen heeft nog ruim een maand voordat hij zijn eerst koers rijdt. Oorspronkelijk was de Ronde van Valencia als opening gepland. De Spaanse etappekoers van 3 tot en met 7 februari is door de organisatie vanwege de huidige coronasituatie in de regio Valencia voorlopig uitgesteld. Omloop het Nieuwsblad is op zaterdag 27 februari de eerste koers van 2021 voor Mike Teunissen.

Bron: 1Limburg Nieuws