Home > Fortuna-VVV: Limburgse derby tussen clubs in bloedvorm

Fortuna-VVV: Limburgse derby tussen clubs in bloedvorm

jan 30, 2021 | 1Limburg, Sport

Maar mag het Limburgs onderonsje als derby betiteld worden? Daarover verschillen de meningen.

Fortuna Sittard – VVV-Venlo is een duel op ooghoogte: allebei 19 wedstrijden gespeeld, allebei 22 punten gepakt. En beide clubs hebben daarmee voorlopig afstand genomen van de degradatiezone. Een groot contrast ten opzichte van de eerste maanden van de competitie.

De coaches Sjors Ultee en Hans de Koning hebben dan ook respect voor elkaar. “Allebei doen we het goed, en allebei hebben we een sprong op de ranglijst gemaakt”, zegt Ultee. “Een paar maanden geleden stonden we er een stuk slechter voor.” De Koning ziet ook dat het bij Fortuna na het ontslag van Hofland ‘best goed gegaan is’. “Het zal dus een strijd op het scherpst van de snede worden”, zegt de VVV-coach.

Fortuna is drie thuisduels op rij ongeslagen tegen VVV. Maar de laatste keer dat de Venlonaren in Sittard de volle buit pakten, ging dat met de nodige overtuiging gepaard. Het werd op 4 december 2015 maar liefst 0-5. Vito van Crooij, Danny Post en Torino Hunte stonden toen op het veld voor VVV en maken ook zaterdag weer hun opwachting voor de Koelclub.

In de aanloop naar dit seizoen speelden Fortuna en VVV een oefenduel tegen elkaar. Dat duel werd een prooi voor de thuisploeg. Sebastian Polter en Lazaros Rota scoorden voor Fortuna, de goal van VVV’er Van Crooij was louter van statistische waarde.

Bij Fortuna keert Roel Janssen – ex-VVV – terug van een schorsing, maar ontbreekt aanvalsleider Sebastian Polter. Hij zit zijn tweede van twee duels schorsing uit vanwege zijn rode kaart in het duel met Ajax. VVV-Venlo ziet Lukas Schmitz terugkeren in de selectie, maar reist zonder Tristan Dekker en Guus Hupperts naar Sittard.

De aftrap van de wedstrijd Fortuna Sittard – VVV-Venlo is zaterdag om 20:00 uur. Het duel is rechtstreeks te volgen via L1 Radio.

Bron: 1Limburg Sportnieuws