Home > Joeri Schroijen staat voor vertrek bij MVV

Joeri Schroijen staat voor vertrek bij MVV

jan 30, 2021 | 1Limburg, Sport

De linksbuiten is op dit moment in Griekenland om de formaliteiten af te handelen.

Hij had nog een contract tot de zomer in Maastricht. Schroijen speelde vanaf 2016 bij MVV in Maastricht en was een vaste waarde in het team van trainer Kalezic. In totaal kwam hij in vijf jaar tijd bij MVV tot 158 wedstrijden. Schroijen was de grote aanjager aan de linker kant van het veld en scoorde dit seizoen 8 keer.

De Weertenaar begon in de jeugd van RKSV Merefeldia in Nederweert en vervolgde zijn jeugdopleiding bij PSV. Schroijen kwam in zijn carrière uit voor drie Limburgse clubs. Zo speelde hij voor Fortuna Sittard, VVV-Venlo en MVV. Alleen het seizoen 2013-2014 maakte hij een uitstapje buiten de provinciegrenzen naar Go Ahead Eagles.

Schroijen had al eerder de wens uitgesproken om een keer in het buitenland te spelen. Mocht hij tekenen bij Xanthi FC dan wordt hij herenigd met Daryl Werker uit Mechelen, die sinds oktober bij de club op het vaste land van Griekenland speelt. Xanthi FC probeert zo snel mogelijk te promoveren naar het hoogste niveau. De club degradeerde vorig jaar na 31 jaar naar de Super League 2.

MVV zal dus zondag zonder Schroijen moeten aantreden tegen Cambuur Leeuwarden. De Maastrichtenaren hebben nog niet gereageerd op de mogelijke transfer.

Bron: 1Limburg Sportnieuws