Home > Evert Linthorst op weg naar Emiraten

Evert Linthorst op weg naar Emiraten

jan 30, 2021 | 1Limburg, Sport

Als hij de medische keuring doorstaat en de clubs tot een akkoord komen, tekent hij een contract voor tweeënhalf jaar.

Het zou een opvallende transfer zijn voor de jonge middenvelder. ‘Een aanbod dat hij niet kan weigeren’, zo noemt Evert Linthorst de keuze om onmiddellijk de overstap te maken naar de Golfregio. Al Ittihad Kalba Sports Club uit het Sjarjah Emiraat staat op dit moment op de achtste plek in de VAE Arabian Gulf League.

Linthorst begon in de jeugd van VVV-Venlo en speelde tussen 2014 en 2016 in de opleiding bij PSV. Omdat hij daar te weinig perspectief zag, maakte hij een stap terug naar Venlosche Boys waar hij in 2017 nog een half jaar speelde. In de zomer van dat jaar keerde hij weer terug VVV-Venlo. Op 19 april 2018 maakte hij zijn debuut in het betaalde voetbal tijdens de met 4-1 verloren competitiewedstrijd tegen Ajax.

Vanaf dat moment was hij een vaste waarde in de A-selectie van de Venlonaren. De 20-jarige Linthorst kwam dit seizoen in negentien officiële duels in actie voor VVV. Hij scoorde drie keer en gaf vier assists. De dynamische middenvelder had nog een doorlopend contract tot medio 2022.

Bron: 1Limburg Sportnieuws