Home > Roda JC heeft geen kind aan hekkensluiter Dordrecht: 0-5

Roda JC heeft geen kind aan hekkensluiter Dordrecht: 0-5

jan 30, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Bij rust stonden de mannen uit Kerkrade al met 0-3 voor.

Roda JC liet vanaf het beginsignaal zien alleen met een driepunter tevreden te zijn. De Kerkradenaren zetten direct druk op de Dordtse verdediging en mochten in de eerste tien minuten al drie hoekschoppen nemen.

De mannen van Jurgen Streppel waren voortdurend aan de bal, maar schoten van de Roda-voorhoede op het doel van doelman Max van Herk waren vooralsnog niet dreigend genoeg. Patrick Pflucke nam de debuterende goalie vanaf de zestien onder vuur, maar schoot recht in handen van de Dordtse sluitpost en Erik Falkenburg kopte de bal uit een hoekschop tegen de buitenkant van de paal.

Na een kwartier spelen kwam Roda JC met 0-1 voor toen Erik Falkenburg een voorzet van Thijmen Goppel op de paal kopte en Fabian Serrarens de bal in de rebound in de touwen schoot.

Roda bleef aanvallen en kwam na ruim een half uur verdiend op 0-2. Robert Klaasen verraste met een afstandsschot doelman Van Herk, die de bal tegen de kruising tikte, waarna Fabian Serrarens het leer alsnog in het doel werkte. Kort voor rust werd het 0-3 toen Patrick Pflücke Thijmen Goppel op maat bediende. De pijlsnelle middenvelder wipte de bal over de doelman en schoot de bal in het lege doel. Eerder had Erik Falkenburg de bal van de rand van de zestien naast geschoten.

Zes minuten na rust mocht Robert Klaassen na enige discussie een penalty nemen nadat Max van Herk Thijmen Goppel in het strafschopgebied gevloerd had. Hij schoof de bal in de rechterhoek: 0-4.

Daarna mochten de Schapekoppen aan de rand van de Roda-zestien een vrije trap nemen, maar de bal werd in de muur geschoten en door Patrick Pflücke weggewerkt. Roda bleef drukken en een slechte corner van Thijmen Goppel werd door een Dordtse verdediger bijna in eigen doel geschoten.

Met nog een kwart wedstrijd te spelen besloot Patrick Pflücke doelman Van Herk met een afstandsschot onder vuur te nemen. De bal verdween via de binnenkant van de paal in het Dordtse netje: 0-5.

Naoufal Bannis kreeg enkele minuten later een van de weinige kansen voor de Dordtenaren, maar het schot werd geblokt en ook Dehninio Muringen had geen succes met zijn doelpoging.

Diep in de tweede helft stuurde coach Streppel Stan Van Dijck voor Stefano Marzo het veld in en kreeg Ali Messaoud zijn eerste speelminuten als vervanger van Goppel. Nieuweling Dylan Vente was kort tevoren voor Fabian Serrarens ingevallen. Ook in blessuretijd kwam er geen verandering in de stand en mochten de Kerkradenaren met een 0-5 zege huiswaarts keren.

Bron: 1Limburg Nieuws