Home > Het succesvolle Roda JC van 1995 weer even online bij elkaar

Het succesvolle Roda JC van 1995 weer even online bij elkaar

feb 2, 2021 | 1Limburg, Sport

Door de coronacrisis kon de selectie die in 1995 tweede werd in de Eredivisie achter het oppermachtige Ajax niet fysiek bij elkaar komen, maar dat zorgde niet voor minder anekdotes:

Roda 1962, een vereniging van Roda-supporters, organiseerde de reünie met de oud-spelers. Ook fans konden aanschuiven bij de hereniging. Uiteindelijk waren er zo’n tweehonderd mensen online verzameld om te praten over het meest succesvolle Roda-team tot nu toe. De trainer van destijds, Huub Stevens, is enthousiast over de reünie. “Je hoort toch weer het geluid hoe ze met elkaar omgingen en plezier hadden. Je hoort weer heel veel terug.”

Met het terugkijken van de beelden en het horen van anekdotes wordt ook een boodschap afgegeven. Roda 1962 en de oud-spelers willen erkenning voor de historie. “Er is geen toekomst zonder historie. Je moet je oud-spelers en trainers eren en in de club betrekken”, zegt oud-speler Maurice Graef. “Ik denk dat dit met mensen als Theo Pickée en Nol Hendriks niet zo gebeurd is”, vult Stevens aan.

Roda JC was in het seizoen 1994-95 het enige team dat niet verloor van latere Champions Leaguewinnaar Ajax. Ook in Amsterdam, waar alle overige ploegen wel verloren, hield Roda Ajax op een 1-1 gelijkspel. Roda verloor dat seizoen slechts twee keer. Het seizoen zat bomvol grote en spectaculaire zeges. PSV werd met een 3-0 nederlaag huiswaarts gestuurd en Feyenoord kreeg op de slotdag een oorwassing op Kaalheide: 5-0.

Bron: 1Limburg Sportnieuws