Home > Schroijen verruilt op het nippertje MVV voor Griekenland

Schroijen verruilt op het nippertje MVV voor Griekenland

feb 2, 2021 | 1Limburg, Sport

De overgang werd dinsdag, ná het sluiten van de winterse transferwindow, wereldkundig gemaakt. De aanvaller ontmoet daar ook landgenoten Daryl Werker en Randy Wolters. Hij gaat spelen met rugnummer 77, als eerbetoon aan de onlangs overleden MVV-icoon Sef Hoenjet.

Het wordt voor de Weertenaar het eerste buitenlandse avontuur in zijn carrière. De 30-jarige aanvaller was al enkele dagen in Griekenland. Het zou uiteindelijk tot maandagavond laat duren tot de transfer definitief beklonken was.

De linksbuiten, die in het verleden ook als vleugelverdediger speelde, belandde via Fortuna Sittard, Go Ahead Eagles, VVV-Venlo en opnieuw Fortuna bij MVV. Bij die laatste club ontpopte hij zich de afgelopen jaren tot bepalende speler én publiekslieveling.

Schroijen droeg in totaal 170 keer het rood-witte tenue en was daarin goed voor 42 goals en 32 assists. Schroijen excelleerde daarbij veelal in de derby’s tegen Roda JC. Hij was bij zes van de laatste zeven MVV-goals tegen de Kerkradenaren betrokken.

MVV heeft bepaald niet stilgezeten in deze transferperiode. De nummer achttien van de Keuken Kampioen Divisie haalde zes nieuwe spelers. Daar stond tegenover dat, inclusief Schroijen, ook zes spelers uit de Geusselt vertrokken.

Bron: 1Limburg Sportnieuws