Home > Aanvaring op de Maas: stuurloos schip botst tegen veerpont

Aanvaring op de Maas: stuurloos schip botst tegen veerpont

feb 2, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Volgens de brandweer zijn er geen gewonden gevallen.

Een woordvoerder van Rijkswaterstaat laat weten dat de schipper rond 14:00 uur bij bediencentrale van Rijkswaterstaat in Maasbracht heeft gemeld dat er problemen waren. “Toen is het vrachtschip stuurloos geraakt”, zegt de woordvoerder. “Andere schepen hebben vervolgens geprobeerd om het stuurloze schip te beveiligen. Daarna vond de aanvaring plaats met de veerdienst Baarlo-Steyl.” Volgens de woordvoerder kan de schipper weer op eigen kracht kan varen.

Het binnenvaartschip is onder begeleiding van Rijkswaterstaat naar de sluis bij Belfeld gevaren. Daar is het schip aangemeerd. De exacte toedracht van de aanvaring wordt onderzocht.

Veerpontbaas Ton Paulus laat weten dat er geen mensen op de veerpont zaten. “Vanwege het hoogwater is de veerpont is uit de vaart”, zegt hij. “Maar er is wel flinke schade.”

Hoe groot de schade is, kon de veerpontbaas nog niet zeggen. Hij is momenteel onderweg naar Baarlo.

Zaterdag vond er ook al een ongeluk plaats op de Maas. Toen raakten vijf duwbakken bij Roermond op drift. De gevaartes waren afkomstig van de Maasplas Lus van Linne en dreven stuurloos op het water. Een van deze bakken heeft de Louis Raemaekersbrug geschampt. Daardoor is het hoogtebord voor scheepvaart kapot gegaan. Een andere duwbak heeft de reling van de stuw bij Roermond geraakt.

Bron: 1Limburg Nieuws