Home > Triatlete Maya Kingma mag naar Olympische Spelen

Triatlete Maya Kingma mag naar Olympische Spelen

feb 3, 2021 | 1Limburg, Sport

Voorwaarde voor de 25-jarige Kingma was dat ze vormbehoud toonde en haar plek op de Olympische ranking zou vasthouden. De triatlete staat nu op plek 67 van de internationale ranglijst.

Met terugwerkende kracht heeft het NOC*NSF besloten dat haar zesde plaats op het WK in Hamburg en haar derde plaats bij de World Cup in Karlovy Vary voldoende is om aan de kwalificatie-eis voor Tokio te voldoen.

Kingma is verheugd dat ze nu zekerheid heeft: “Ik ben blij dat de bond dit aangevraagd heeft bij het NOC*NSF en dat daar nu een positief besluit over genomen is. Dit geeft zeker in dit onzekere jaar, waarin het nog onzeker is wanneer er gekwalificeerd kan worden, rust. Nu weet ik gewoon: ik heb voldaan aan die eis.”

In september 2020 won Maya Kingma de olympische afstand van de Ironman Maastricht. Ze was in haar thuiswedstrijd de snelste na vijftienhonderd meter zwemmen, veertig kilometer fietsen en tien kilometer hardlopen. Voor het voltooien van de drie onderdelen had ze twee uur, vier minuten en dertien seconden nodig.

Bron: 1Limburg Sportnieuws