Home > Een bomvolle kroeg met carnaval, ja dat kan!

Een bomvolle kroeg met carnaval, ja dat kan!

feb 4, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

De zaak is de afgelopen dagen gevuld met oude paspoppen die voor de gelegenheid gehuld zijn in diverse carnavalspakjes.

“Als je nu bij veel cafés naar binnenkijkt, als de gordijnen tenminste niet dicht zijn, dan zie je alleen maar opgestapelde terrastafels”, vertelt Henri Hochstenbag van Café In den Oude Vogelstruys. “De stad ziet er nu zo triest uit. Ik wil gewoon dat de mensen een stukje gezelligheid zien als ze langslopen.” Zo kwam hij op het idee om zijn zaak te vullen met paspoppen in carnavalskledij.

Al was het voor de café-eigenaar nog behoorlijk lastig om aan poppen te komen. “Ik ben eerst gaan vragen bij de Bijenkorf maar die hadden hun oude poppen net van de hand gedaan”, aldus Hochstenbag. “Gelukkig stuurden ze mij door naar de Stichting Dress for Success.”

Daarmee ving de uitbater meteen twee vliegen in één klap. “Zij wilden hun poppen wel uitlenen en ik zorg er nu voor dat er geld voor hun stichting wordt opgehaald.” Op de vrijdag voor carnaval organiseert de cafébaas namelijk een online quiz- en muziekavond waarvan een deel van de opbrengst naar Dress for Success gaat.

De paspoppen zijn vooral gekleed met pakjes uit Hochstenbags eigen collectie. “Een bijzonder exemplaar is toch wel mijn eigen stadsprinsenpak uit 2014”, vertelt Hochstenbag. Naast alle oude pakjes, staat er ook een nieuwe creatie aan een van de vele statafels. “Hier voor het raam hebben we een paspop aangekleed als de Capitoolstrijder”, aldus de oud-stadsprins “Ik denk dat als we echt carnaval hadden mogen vieren, we Maastricht vol met Capitoolstrijders hadden gehad.”

Bron: 1Limburg Nieuws