Home > Verstekeling in wielkast: ‘Hier zijn geen draaiboeken voor’

Verstekeling in wielkast: ‘Hier zijn geen draaiboeken voor’

feb 5, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

“Als burgemeester maak je veel aparte dingen mee, maar hier zijn geen draaiboeken voor”, zei oud-burgemeester van Beek Armand Cremers aan tafel bij L1mburg Centraal.

“De jongen van donderdag kwam uit Londen. Dat is een relatief kort stukje”, zegt de oud-burgervader. “De jongen van 18 jaar geleden kwam uit Tanzania. Dat is een langere en gevaarlijkere trip.” De Tanzaniaanse jongeman overleefde de vlucht dan ook niet. Lange tijd was de identiteit onduidelijk.

De Tanzaniaan werd in Beek begraven. Geen religieuze keuze, maar wel een bewuste. “Na vier maanden wisten wie het was en hebben we hem hier begraven. Als iemand zich dan nog zou melden voor hem, hadden we hem tenminste nog”, legt Cremers uit. De jongen is uiteindelijk teruggevlogen naar Tanzania. Daar is hij herbegraven.

De jongeman die donderdag op Maastricht Aachen Airport uit de wielkast van een vrachtvliegtuig werd gehaald, heeft asiel aangevraagd. Hij was in Londen via het landingsgestel de wielkast ingeklommen van een vliegtuig met Maastricht als bestemming. Doordat het zo’n korte vlucht was heeft de verstekeling de vlucht overleefd.

Bron: 1Limburg Nieuws