Home > L1mburg Centraal: Geprikt worden? Daar moet je wat voor doen

L1mburg Centraal: Geprikt worden? Daar moet je wat voor doen

feb 5, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

De jongeman die donderdag op Maastricht Aachen Airport uit de wielkast van een vrachtvliegtuig werd gehaald, heeft asiel aangevraagd. Dat meldt de marechaussee. De verstekeling, die zegt een 16-jarige Keniaan te zijn, is vrijdag ontslagen uit het ziekenhuis waar hij donderdag met hevige onderkoelingsverschijnselen werd opgenomen. Hij was in Londen via het landingsgestel de wielkast ingeklommen van een vliegtuig met Maastricht als bestemming. Doordat het zo’n korte vlucht was heeft de verstekeling de vlucht overleefd. Dat gebeurt echter niet vaak. In 2003 gebeurde het ook dat een man als verstekeling op Maastricht Aachen Airport. Aan tafel spreken we met Armand Cremers, destijds burgemeester van Beek.

De 85 jarige Sip Griek snapt er niks van. Hij woont in een zorgcentrum in Sittard, maar kan daar niet gevaccineerd worden. Dat betekent voor Sip dus dat hij moeten reizen en misschien wel letterlijk in de kou moet staan om zijn prik te kunnen krijgen.

Op deze foto staat Piet Franssen uit Tegelen. Hij had net zijn vrouw verloren toen hij zelf ziek werd. Piet belandde op de IC en overleed niet lang daarna. De foto is gemaakt door Kees van de Veen. Hij volgde Franssen en zijn familie vanaf de opname in het ziekenhuis tot aan de uitvaart. Van de Veen won de Zilveren Camera 2020 met deze fotoserie.

De één vindt het spuuglelijk, voor de ander is het kunst, tatoeages. Als je zomers op het strand kijkt, dan lijkt het wel eens dat je uit de toon valt als je er géén hebt. Nu is er ook een missverkiezing, speciaal voor dames met tatoeages. Een van de finalisten is de 32-jarige Samantha Mous uit Venlo.

MVV staat momenteel op de achttiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. Om de weg omhoog in te zetten, voert de club veranderingen door: zowel op bestuurlijk als voetbaltechnisch vlak. Met het vertrek van zes bekende gezichten en de komst van acht nieuwe spelers is de selectie van MVV in korte tijd stevig gerenoveerd. Ook op organisatorisch vlak is er binnen MVV een en ander gewijzigd. Belangrijkste verschil per 1 februari: Ron Elsen is geen technisch directeur meer, maar wordt hoofd van de opleiding.

Bron: 1Limburg Nieuws