Home > Fortuna Sittard verliest in eigen huis van Heracles Almelo

Fortuna Sittard verliest in eigen huis van Heracles Almelo

feb 5, 2021 | 1Limburg, Sport

In Sittard kwamen twee ploegen tegenover elkaar te staan die deze competitie precies evenveel punten hadden gehaald: 25. In de beginfase van de wedstijd was dan ook te merken dat beide ploegen elkaar niet veel ontliepen. Beide teams stonden goed gepositioneerd waardoor de spelers tot een geduldig steekspel waren veroordeeld.

De eerste kans van de wedstrijd was er wel na twee minuten spelen voor Mats Seuntjens, zijn schot belandde uiteindelijk in het zijnet. De aanvaller had een plek aan de linkerkant van de aanval naast spits Sebastian Polter gekregen. Daarmee had Sjors Ultee voor beide aanvallers een plek ingeruimd. Polter kwam terug in de basis na een schorsing naar aanleiding van zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Ajax. Seuntjens is de afgelopen wedstrijden een waardige vervanger gebleken en zag dat beloond met een basisplaats. Lisandro Semedo complementeerde de aanvalslinie van af de rechterkant.

Na een aardige beginfase kon de Sittardse ploeg niet echt echt doordrukken. Heracles kreeg zo waar de mogelijkheid om zich af en toe richting het doel van Yanick van Osch te begeven. Tot echt gevaarlijke doelkansen kwam het niet. De formatie van Sjors Ultee bleef echter geduldig opbouwen in de hoop de verdediging van de tegenstander uit evenwicht te krijgen.

Na een kleine kans voor Been Rienstra was het meteen daarna wel raak aan de andere zijde. Rai Vloet wist een harde voorzet van rechts behendig achter doelman Yanick van Osch te werken. Het was al de negende treffer van Vloet dit seizoen. Heracles had na de openingstreffer de smaak te pakken en zette de verdediging van Fortuna nog een aantal keer onder druk. Van Osch wist een schot van Burgzorg ternauwernood te keren en kwam ook vlak daarna in de problemen toen hij bij een hoge de bal niet kon bereiken. De Sittardse ploeg kon van geluk spreken dat het met een 0-1 achterstand kon gaan rusten.

Na de pauze besloot de Sittardse ploeg geen tijd te verliezen met de zoektocht naar de gelijkmaker. Het resulteerde in de 50e minuut in een prima combinatie tussen Polter en Seuntjens. Laatstgenoemde zag zijn schot op de vuisten van Heraclesdoelman Blaswich uit elkaar spatten. Ook de aansluitende hoekschop leverde een hachelijk moment voor de verdediging van de gasten op. De bal ging rakelings voor het doel langs.

Heracles liet zich in het begin van de tweede helft iets terug zakken op de eigen helft. Na een uur spelen kwamen ze daar echter een paar keer gevaarlijk uit. Het was aan doelman Yanick van Osch te danken dat Burgzorg faalde bij de tweede treffer voor de Heracles. De Sittardse doelman verkleinde zijn doel prima toen de aanvaller alleen op hem afging. Fortuna was daarmee gewaarschuwd voor de tactiek die het elftal van trainer Frank Wormuth vanaf dat moment ging spelen.

Grootste kans op de gelijkmaker kwam met nog een kwartier te spelen. Een schot van Sebastian Polter van binnen de 16-meter ging via de onderkant van de lat weer terug het veld in. Na dit Sittardse wapenfeit besloot Heraclestrainer Wormuth om de ploeg vanaf dat moment defensief te versterken door een dubbele wissel. De aanvallen van Fortuna gingen in de slotfase door maar leverden geen treffer op. De ploeg van Ultee bleef uiteindelijk met lege handen achter terwijl matchwinnaar Ray Vloet na afloop de gevierde man aan Almelose zijde was.

Bron: 1Limburg Sportnieuws