Home > MVV stunt tegen top-5 ploeg NEC

MVV stunt tegen top-5 ploeg NEC

feb 6, 2021 | 1Limburg, Sport

MVV dat voor het eerst aantrad met de nieuwe aanwinst oud-Fortunees Djibril Dianessy, zorgde met zijn voorzet voor de eerste kans van de wedstrijd alleen schoot Jerome Deom in het zijnet. Bij MVV begonnen aanwinsten Manuel Angiulli en doelman Thibaut Rausin op de bank. MVV had maar liefst zeven geblesseerden op de lijst staan.

NEC leek moeite te hebben met het kunstgras en creëerde nauwelijks kansen. Het was MVV dat terecht op voorsprong kwam. In de 12e minuut was het aanvoerder Luc Mares die de bal vanuit een hoekschop binnentikte. Het was voor de 24-jarige verdediger zijn eerste doelpunt voor MVV dit seizoen. De Maastrichtse ploeg kreeg door het doelpunt vleugels, zo speelde het team aanvallend en zette de Nijmegenaren flink onder druk. NEC wist zich in deze fase van de wedstrijd geen raad met de aanvalsdrift.

Het was opvallend: de nummer vijf van de ranglijst had grote moeite met MVV dat achttiende staat. Er was in de eerste helft maar zeldzaam gevaar van NEC. Het kwam neer op één goede voorzet van Jonathan Okita, maar de bal werd weggewerkt. Vlak voor rust moest NEC met tien man verder. Dirk Proper kreeg rood voor een sliding van achteren op Dianessy.

In de tweede helft kwamen de Nijmegenaren sterker uit de kleedkamer. Jonathan Okita (ex-MVV) probeerde het van grote afstand maar schoot net naast. In de 66ste minuut, net nadat nieuwkomer Dianessy gewisseld werd, tikte Luc Mares opnieuw een rebound binnen. Het was een mooie avond voor de centrale verdediger en aanvoerder.

Dat het 2-1 werd in de slotfase kon MVV zichzelf aanrekenen. Joy Lance Mickels gaf een foute pass en zo kon NEC’er Ayman Sellouf alleen op de doelman af en hij rondde dat goed af. NEC zette een waar slotoffensief in en MVV had grote moeite alle doelpogingen tegen te houden. Doelman Havekotte had de hele wedstrijd niets te doen gehad maar moest in de laatste tien minuten flink aan de bak. Maar hij wist samen met zijn team de overwinning over de streep te trekken.

Bron: 1Limburg Sportnieuws