Home > Rijkswaterstaat: ‘Ga maandagochtend ook niet de weg op’

Rijkswaterstaat: ‘Ga maandagochtend ook niet de weg op’

feb 8, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

De rijomstandigheden blijven met name in het midden en noorden van het land onverminderd gevaarlijk, zo waarschuwt de dienst. Maar ook in Limburg moeten weggebruikers oppassen.

“Ondanks alle inspanningen van Rijkswaterstaat is een deel van de snelwegen nog moeilijk begaanbaar. We hebben te maken met zeer strenge winterse omstandigheden. Daarom is het advies zoveel mogelijk thuis te blijven”, aldus Rijkswaterstaat.

Vanaf middernacht tot maandag 12.00 uur geldt code oranje in ons land, wegens uitgebreide gladheid.

Weggebruikers die toch de weg op moeten, kunnen met gevaarlijk rijomstandigheden te maken krijgen. Rijkswaterstaat adviseert om onder meer de snelheid aan de omstandigheden aan te passen, voldoende afstand te houden, niet plotseling te remmen en zo min mogelijk van rijsstrook te wisselen.

De afgelopen 24 uur heeft Rijkswaterstaat zo’n 30 miljoen kilo zout gestrooid. Naast 546 strooiwagens met sneeuwschuiver en 350 losse sneeuwschuivers zijn ook drie speciale calamiteitenmachines ingezet. Die bestrijden ijsplaten door onder hoge druk een warme zoutoplossing op het ijs te spuiten.

Bron: 1Limburg Nieuws