Home > Geen sprake van promotiedruk binnen Roda JC

Geen sprake van promotiedruk binnen Roda JC

feb 8, 2021 | 1Limburg, Sport

Van As deed zijn uitspraken in L1-programma .

Dit jaar is de doelstelling van Roda JC om een ticket voor de nacompetitie te bemachtigen. Dat betekent dat Roda JC ten minste op plek acht of hoger moet eindigen. Via de nacompetitie kan de club alsnog een promotie afdwingen. “Je moet dan een week lang in topvorm zijn en dan zou het zomaar kunnen dat je alsnog promoveert”, zegt Van As. “RKC Waalwijk is daar een mooi voorbeeld van die enkele jaren geleden op deze manier promoveerde.”

Toch spitst de technisch directeur zich niet te zeer op een promotie. “We moeten realistisch blijven. Dat goede gevoel dat er nu binnen de club is, moet ons vertrouwen geven. Maar de druk van moeten promoveren ligt bij andere ploegen en niet bij ons”, aldus Van As.

Komende zomer lopen er zestien contracten af, waarvan zeven basisspelers. Volgens Van As zal de komende tijd gaan uitwijzen met welke spelers Roda JC door wil gaan en met wie niet. “We zijn afgelopen jaar gaan bouwen aan een nieuw team”, vertelt Van As.

“Komende maanden gaan we kijken met welke spelers we door willen en met welke speler we het contract proberen open te breken. Sommige jongens doen het ontzettend goed en die willen we graag hier houden”, legt de technisch directeur uit.

Bron: 1Limburg Sportnieuws