Home > Verstappen versus veertien wereldtitels: dit is de F1-klas

Verstappen versus veertien wereldtitels: dit is de F1-klas

feb 9, 2021 | 1Limburg, Sport

Over kwaliteit in het coureurskorps lijkt geen twijfel te bestaan: er staan maar liefst 14 wereldtitels op de startgrid. De helft van die wereldtitels staat achter de naam van Hamilton: 7 stuks.

Mercedes-kopman kan het record voor zich alleen opeisen wanneer hij daar in 2021 de achtste aan toevoegt. (nu Alfa Romeo) pakte in 2007 namens Ferrari zijn enige WK-titel, de deze winter bij Ferrari vertrokken won in het vorige decennium vier wereldtitels in dienst van Red Bull. In 2021 rijdt hij voor Aston Martin, het voormalige Racing Point. Bij Alpine – de nieuwe naam van het Renault-team – stapt dit jaar een tweevoudig wereldkampioen in de auto: is na twee jaar afwezigheid terug in de F1.

Alonso is een oude bekende die terugkeert, maar er keert ook een bekende naam terug in de koningsklasse van de autosport: Schumacher. De zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael is en hij debuteert dit jaar in de F1, voor het team van Haas. Ook de andere Haas-coureur is een nieuweling: de Rus deed met wangedrag al stof opwaaien, maar mag zijn kunsten in een F1-bolide gaan vertonen. De derde en laatste debutant rijdt voor AlphaTauri: het Japanse talent . Hij wordt gezien als een toekomstig teamgenoot van Verstappen.

Drie coureurs wisselden binnen de F1 van stoeltje. De meest besproken ’transfer’ is die van , van Racing Point naar Red Bull. Hij moet laten zien een betere adjudant voor Verstappen te zijn dan Alex Albon afgelopen seizoen liet zien. Verder verruilde het oranje van McLaren voor het rood van Ferrari. De leegte die hij bij McLaren achterlaat wordt opgevuld door , die overkomt van Renault en in Britse dienst een gooi naar meer podiumplekken hoopt te doen.

Veel mutaties dus tussen de verschillende teams, maar bij drie teams bleef de bezetting volledig onaangetast. Bij Mercedes is opnieuw de tweede rijder naast Hamilton en dus zal Verstappen weer veel met hem te maken krijgen. Andere ongewijzigde equipes zal Verstappen vooral in zijn spiegels zien: Raikkonen en zijn weer het rijdersduo bij Alfa Romeo, terwijl bij Williams wederom en de grote belofte achter het stuur zitten.

Eenvoudig racewinnaar – met zijn zege op Monza afgelopen jaar zorgde hij voor een daverende verrassing – rijdt ook in 2021 voor AlphaTauri. hoopt de stijgende lijn van 2020 ook dit jaar door te trekken bij McLaren en is ook dit kalenderjaar Ferrari’s hoop in bange dagen, want de Italiaanse brigade lijkt nog steeds ver van de absolute top verwijderd. en rijden ook voor dezelfde equipe als een jaar geleden, zij het dat de naam van Racing Point veranderde in Aston Martin en die van Renault in Alpine.

De man die dit rijtje sluit, maar op de baan vooraan hoopt te staan, is natuurlijk . Tien overwinningen en 42 podiumplaatsen heeft de Limburger inmiddels op zak en die aantallen zullen dit jaar alleen maar stijgen. Het wachten duurt nog anderhalve maand: op 28 maart staat met de GP van Bahrein de eerste race van het seizoen op het programma.

Bron: 1Limburg Sportnieuws