Home > Trein botst op vrachtwagen in Grubbenvorst

Trein botst op vrachtwagen in Grubbenvorst

feb 9, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Het ongeluk gebeurde rond 14:30 uur op een spoorwegovergang aan de Sint-Jansweg, die bewaakt is met slagbomen en lichten. Volgens de politie is daarbij niemand gewond geraakt.

De trein raakte de vrachtwagen met oplegger vol in de flank. De chauffeur van de vrachtwagen en de machinist bleven ongedeerd. De passagiers in de trein raakten evenmin gewond. Een traumateam dat per helikopter was uitgevlogen, hoefde niet in actie te komen.

De trein en de vrachtwagen blokkeren het spoor. Volgens een woordvoerder van ProRail gaat een team van de spoorbeheerder naar de plek van het ongeluk. De trein lijkt niet te zijn ontspoord door de klap van de aanrijding. Maar het is niet duidelijk of hij zelfstandig verder kan rijden. In elk geval moet eerst de vrachtwagen geborgen worden. Mogelijk moet ook de beveiliging van de spoorwegovergang hersteld worden.

De verkeersongevallendienst van de politie gaat de precieze toedracht van het ongeluk onderzoeken. Volgens de NS ligt het treinverkeer tussen Venray en Blerick als gevolg van het ongeluk stil tot zeker 18:30 uur.

Bron: 1Limburg Nieuws