Home > Zwarte Piet-relschopper staat terecht voor ‘aanslag’

Zwarte Piet-relschopper staat terecht voor ‘aanslag’

feb 10, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dat bevestigt justitie tegenover L1.

Een justitiewoordvoerster laat weten dat de twintiger wordt verdacht van openbare geweldpleging met zwaar lichamelijk letsel, zware mishandeling met voorbedachte rade en een poging tot zware mishandeling. De man zou zwaar, illegaal vuurwerk naar agenten hebben gegooid. Verschillende agenten hebben zich als slachtoffer in de zaak gevoegd.

Zij verklaarden onder meer dat ze zelden zo’n geweld meemaakten en nog steeds last hebben van de ‘aanslag’ van 15 november. De Geulse verdachte werd eind januari gearresteerd, nadat de politie een videofragment van het incident publiceerde. Hij zit sindsdien in voorarrest. Zijn advocaat Vasco Chorus wil voorafgaand aan de snelrechtzitting niet ingaan op vragen.

Met de arrestatie van deze verdachte heeft justitie alle mannen gearresteerd die een aanzienlijke rol zouden hebben gespeeld tijdens de rellen op 15 november 2020. In totaal waren dat vier mensen. De drie andere verdachten hebben inmiddels een strafbeschikking gekregen. In zo’n geval mag justitie los van de rechter een straf opleggen.

Met een strafbeschikking mag er geen gevangenisstraf worden opgelegd, maar kan wel een geldboete of een taakstraf van maximaal 180 uur volgen.

Bron: 1Limburg Nieuws