Home > Reizigers weer meest tevreden over station Klimmen-Ransdaal

Reizigers weer meest tevreden over station Klimmen-Ransdaal

feb 10, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dat blijkt uit de Stationsbelevingsmonitor 2020, een onafhankelijk onderzoek door I&O research in opdracht van NS en ProRail, dat ieder kwartaal wordt uitgevoerd.

Ruim 96 procent van de ondervraagden geeft het station, tevens een rijksmonument, een 7 of zelfs hoger. De tevredenheid over het station tussen de groene Limburgse heuvels steeg in de afgelopen vijf jaar met 8 procent.

“Het station ligt op de prachtige Heuvellandlijn. Als je vanuit Schin op Geul komt rijden, dan ga je heuvel af en zie je aan de linkerkant het mooie monumentale pand uit 1913 liggen. Helaas is het restaurant in het pand veel dicht geweest vanwege corona, maar normaal is de sfeer er fantastisch. We zijn trots op station Klimmen-Ransdaal als meest gewaardeerde station van Nederland”, zegt stationsmanager Ron Lenssen tevreden.

Als we inzoomen naar de Limburgse top-3 blijkt dat het station van Valkenburg (93,2 procent) op plek 2 eindigt, station Meerssen (92,6 procent) volgt. Landelijk gezien staan deze twee gebouwen in de top-10.

Stations Schin op Geul, Maastricht Noord, Spaubeek en Houthem-St. Gerlach staan niet op de lijst. Door corona was het niet mogelijk representatief onderzoek te doen op deze stations. Het minst gewaardeerde station van Limburg is Blerick. 49 procent van de reizigers gaf dit station een 7 of hoger. Dit is wel een stijging van 17 procent ten opzichte van 2015. De afgelopen jaren heeft het station een nieuwe toegang gekregen en in 2020 zijn de trappen voorzien van historische landkaarten. Het station staat op de nominatie voor een opknapbeurt.

Opvallend is dat het station van Heerlen veel beter wordt gewaardeerd door reizigers dan vorig jaar. Dit station is een van de snelste stijgers op de lijst van best gewaardeerde stations. Vijf jaar geleden kreeg Heerlen van 44 procent van de reizigers een 7 of hoger. Dit jaar is dat bijna het dubbele: 81 procent. Treingebruikers vinden dit station, dat na een jarenlange verbouwing in 2019 werd heropend, schoon en overzichtelijk. Ook is er voldoende ruimte en is de reisinformatie duidelijk.

Bron: 1Limburg Nieuws