Home > Voormalig winkelpand omgetoverd tot carnavalshuis

Voormalig winkelpand omgetoverd tot carnavalshuis

feb 10, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Het initiatief hiervoor komt van onder meer Mauk Wagemans en Ronald Verberne.

“Omdat er dit jaar door de coronamaatregelen geen fysiek carnaval mogelijk is, hebben we als vereniging gezocht naar alternatieven. We denken met deze actie het carnavalsgevoel in Meerlo toch een beetje te laten leven”, vertelt Wagemans.

Ronald Verberne is verantwoordelijk voor de inrichting van het voormalige winkelpand. In het carnavalshuis zijn allerlei carnavaleske attributen te bewonderen. “Poppen, de kleding van de prins en prinses en verschillende carnavalskranten van onze vereniging. Maar natuurlijk ook een versierde hangtafel, want die gaan we missen dit jaar”, licht Verberne toe.

Vanwege de coronamaatregelen blijft het carnavalshuis dicht. Voorbijgangers kunnen door het raam naar binnen gluren. Wagemans: “Steeds is er weer wat anders te zien, dus ik denk dat het voor voorbijgangers een lust voor het oog is”.

Op de vraag of het carnavalshuis de pijn van het niet doorgaan van carnaval verzacht, antwoordt Verberne: “Dat is moeilijk om te zeggen. Het geeft een andere invulling. Mensen die carnaval echt missen, hebben nu toch een plek om naartoe te gaan en een stukje sfeer te proeven”.Het carnavalshuis in Meerlo is te bezichtigen tot en met carnavalsdinsdag.

Bron: 1Limburg Nieuws