Home > Twee Bossche buzzerbeaters worden BAL fataal: 88-89

Twee Bossche buzzerbeaters worden BAL fataal: 88-89

feb 10, 2021 | 1Limburg, Sport

Het werd in Weert 88-89 voor de bezoekers. BAL leidde van de eerste minuut tot de voorlaatste seconde, maar buzzerbeaters in zowel de reguliere speeltijd als in de daaropvolgende overtime kostten de thuisploeg de kop.

BAL begon furieus en in de eerste minuten was vrijwel elk schot raak, waardoor er binnen no time een 11-0 stand op het scorebord stond. Het noopte de gefrustreerde Bosschenaren tot een vroege time-out. BAL liet zich niet van de wijs brengen en besloot het eerste kwart met een 17-8 voorsprong.

De ploeg van Radenko Varagic deed er in het tweede kwart nog een schepje bovenop. Aan de hand van de veelscorende Trevor Jasinsky en Roel van Overbeek werd de voorsprong gestaag uitgebreid tot een maximale marge van 26 punten. Uiteindelijk stond het halverwege 40-20.

Ook in het derde kwart was in het besneeuwde Weert sprake van een lokale driepunterregen in Sporthal Boshoven. In de bucket scoorde BAL moeizamer, maar vanaf de driepuntslijn liet de thuisploeg weinig heel van de Den Bosch-defensie. Het wist de riante marge vast te houden in het derde kwart, dat met een 57-37 score werd besloten.

Daarmee leek de wedstrijd al in het slot te zijn gegooid. Toch werd het door een sterke fase van Den Bosch nog spannend in het slotkwart. De driepunters leken BAL over het dode punt te helpen, maar Den Bosch kwam in de laatste minuten terug tot 74-72. In de slotseconde gebeurde het onvermijdelijke: de bezoekers schoten de 74-74 op het scorebord en dus moest het duel via overtime beslist worden.

BAL kreeg daarmee een zware tik te verwerken en Den Bosch Heroes maakte daar gebruik van door in de verlenging de voorsprong te pakken. BAL vocht zich echter terug en met nog anderhalve minuut te spelen had het weer de leiding te pakken. Een bloedstollend slot volgde en wéér ging het in de slotseconde mis, want een driepunter van Den Bosch viel in de buzzer in de basket: 88-89.

BAL, dat al tegen een aantal zware tegenstanders speelde, bivakkeert na zes duels tussen de onderste ploegen in de Dutch Basketball League. Zaterdag spelen de Weertenaren tegen een op papier makkelijke tegenstander: in Amsterdam wacht dan competitie-hekkensluiter Apollo.

Bron: 1Limburg Sportnieuws