Home > Basketbal in coronatijd: amper besmettingen, veel blessures

Basketbal in coronatijd: amper besmettingen, veel blessures

feb 11, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

BAL-voorzitter Jeroen van Veen is allereerst blij dat zijn club wedstrijden kan spelen. Wel houdt hij gemengde gevoelens over aan de afgelopen weken.

Een meevaller is het geringe aantal coronabesmettingen bij BAL. Volgens de opgestelde protocollen moeten de basketballers in een bubbel verblijven én stelselmatig getest worden, en dat systeem lijkt goed te werken. “In het begin is één jongen positief getest, maar daarna hebben we geen positieve gevallen meer gehad”, zegt de voorzitter met gekruiste vingers.

De keerzijde van het ingelaste, bomvolle competitieprogramma is dat er fysiek veel van de spelers gevraagd wordt. En dat leidt tot blessures. Bij BAL weten ze er alles van. Belangrijke spelers als Marijan Obad, Ivan Simic, Jef de Vries en de voorlopig gestopte Elay Wirjo vullen de lappenmand.

Fysiotherapeuten wijten dat aan het schema, zegt Van Veen. “Een lange periode zonder contact, en dan weer trainen mét contact en veel wedstrijden, ja, dat zorgt voor overbelasting en spierscheuringen. Daar hebben wij nu echt last van.”

Sportief gezien gaat het BAL nog niet voor de wind dit seizoen. Van de zes gespeelde wedstrijden werd er één gewonnen, al moet daarbij worden aangetekend dat de ploeg al tegen de moeilijkste tegenstanders speelde én het een klein wonder was dat Den Bosch Heroes dinsdag niet op een nederlaag getrakteerd werd. Door twee buzzerbeaters verdween een Weerter overwinning als sneeuw voor de zon: het werd, na verlenging, 88-89.

Bron: 1Limburg Nieuws