Home > Volleybalsters Peelpush pakken toch weer training op

Volleybalsters Peelpush pakken toch weer training op

feb 11, 2021 | 1Limburg, Sport

Andere clubs in de eredivisie staakten niet de trainingen. Voorzitter Wil van Oosteren zei destijds het niet verantwoord te vinden om te spelen. Door dat besluit doet Peelpush niet meer mee aan de reguliere competitie.

Volleybalbond Nevobo besloot afgelopen maandag dat de ploeg mee mag doen aan de zogenoemde degradatiepoule. “Maar het is geen degradatiepoule meer, want je kunt niet degraderen”, legt Van Oosteren uit. Voor Peelpush was het daarom ook een reden om als voorbereiding op die wedstrijden weer de trainingen te hervatten. “Wil je meedoen, dan moet je ook trainen. We trainen nu alleen, spelen nog geen wedstrijden en gaan dus niet reizen.”

De voorzitter denkt dat de club door het later aanhaken wel een beetje een achterstand heeft opgelopen. “We hebben nu bijna een maand de tijd om met trainingen op niveau te komen. Eerder hebben ze wel online krachttrainingen gedaan. Mogelijk dat we later in de maand één of twee oefenwedstrijden gaan spelen als voorbereiding op de wedstrijden.”

Volgens Van Oosteren verlangen de dames ernaar om weer te beginnen. “We hebben een aantal speelsters in de medische zorg, en zij zijn wat meer beschermd omdat ze al zijn gevaccineerd.” De speelsters en staf worden twee keer in de week getest. “De sneltesten zijn door de bond beschikbaar gesteld”, vertelt Van Oosteren. “Wij hebben gezorgd voor een medicus die de testen kan afnemen. De kosten van dat afnemen zijn voor de club. Wat de kosten zijn, weet ik niet nog.”

Peelpush hoopt dat 3 maart de coronamaatregelen worden versoepeld en de andere teams ook weer aan de slag kunnen. “Het is belangrijk voor de club en de spelers dat ze weer kunnen beginnen. Iedereen kijkt ernaar uit.”

Bron: 1Limburg Sportnieuws