Home > Live: Aantal nieuwe besmettingen Duitsland iets gedaald

Live: Aantal nieuwe besmettingen Duitsland iets gedaald

feb 12, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dit is het belangrijkste coronanieuws van donderdag 12 februari:

Het aantal nieuwe coronabesmettingen dat in Duitsland in het laatste etmaal is vastgesteld, is iets afgenomen ten opzichte van een dag eerder. Het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse tegenhanger van het RIVM, heeft vrijdagochtend 9860 nieuwe besmettingen gemeld.

Donderdag was er sprake van 10.237 nieuwe besmettingen, een stijging van ongeveer 25 procent ten opzichte van woensdag. Bij in totaal 2.320.093 personen in Duitsland is het coronavirus inmiddels vastgesteld.

Het ministerie van Economische Zaken zet een streep door het voorstel voor een proef in Utrecht waarbij drie horecazaken worden heropend, schrijft het AD. Experimenten met restaurants zijn helemaal niet nodig, zegt het ministerie over het plan van de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma.

Utrecht wilde als proef drie horecabedrijven heropenen. Het gaat om een restaurant met alleen zitplaatsen, een met ook een bar en een fastfoodrestaurant. Hiermee wil de stad testen onder welke voorwaarden de horeca weer veilig open kan.

De Verenigde Staten hebben nog eens 200 miljoen doses coronavaccin ingekocht, zo heeft president Joe Biden donderdagavond bekendgemaakt. Daarbij leverde Biden stevige kritiek op het vaccinatiebeleid van zijn voorganger Donald Trump.

De Amerikaanse overheid heeft contracten getekend voor 100 miljoen extra vaccins van de farmaceut Moderna en 100 miljoen extra vaccins van Pfizer. Biden meldde de aankoop na een rondleiding bij de nationale gezondheidsinstituten’

Bijna 70 procent van de horecabedrijven verwacht coronajaar 2020 met verlies te hebben afgesloten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek in samenwerking met onder meer MKB-Nederland en VNO-NCW. De coronacrisis zorgt voor groot pessimisme in de horeca.

In die sector nam het vertrouwen het sterkst af en in de horeca zijn ondernemers verreweg het somberst. Door lockdownmaatregelen viel een groot deel van de omzet weg.

Van de horecaondernemers verwacht 41 procent niet langer dan vijf maanden het hoofd boven water te kunnen houden. Als de huidige situatie aanhoudt is dit voor 15 procent maar twee maanden. Ook bij ondernemers in de autohandel en -reparatie en de detailhandel is het vertrouwen sterk gedaald.

De GGD Fryslân start dinsdag met het inenten van mensen op de Friese Waddeneilanden tegen het coronavirus. De vaccinatiecampagne begint op Ameland, woensdag zijn Schiermonnikoog en Vlieland aan de beurt en vanaf donderdag wordt er ook ingeënt op Terschelling.

Op Ameland en Terschelling zijn alle eilandbewoners van 75 jaar of ouder en zorgmedewerkers als eerste aan de beurt. Op Terschelling en Vlieland mogen alle bewoners vanaf 60 jaar oud en zorgmedewerkers een afspraak maken. De leeftijdsgrens ligt daar lager omdat de eilanden weinig inwoners hebben.

Bron: 1Limburg Nieuws