Home > Drukte met auto’s bij bevroren Zwart Water: ‘Kom te voet’

Drukte met auto’s bij bevroren Zwart Water: ‘Kom te voet’

feb 12, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Er stonden vrijdagmiddag zoveel auto’s geparkeerd in het natuurgebied, dat het voor hulpdiensten lastig zou worden om bij het meer te komen, mocht dat nodig zijn.

Op het Zwart Water waren veel mensen aan het schaatsen. Velen van hen kwamen met de auto en parkeerden die door de drukte langs de toegangswegen. “Er kon geen auto meer bij”, laat een woordvoerder van de gemeente Venlo weten. “Aangezien er op een schaatsplas nog wel eens wat mis kan gaan, is het belangrijk dat hulpdiensten goed ter plaatse kunnen komen. Dat kon nu niet meer.”

Om de toestroom van auto’s tegen te gaan, hebben handhavers van de gemeente de wegen naar het Zwart Water afgezet. “We roepen mensen zoveel mogelijk op om te voet naar het ijs te komen.” Op de plas zelf is het ook aardig druk, maar niet druk genoeg om ook daar maatregelen te treffen, laat de woordvoerder weten. “Het is een behoorlijk grote plas, dus mensen kunnen zeker nog komen schaatsen.”

De parkeermaatregelen gelden ook de rest van het weekend. Mocht het ook op de plas zelf te druk worden, dan zal de gemeente ook daar handhavend gaan optreden. “Dat betekent niet dat mensen een boete gaan krijgen”, legt de woordvoerder uit. “We gaan de plas dan niet meer bereikbaar maken voor nog meer mensen.”

Bron: 1Limburg Nieuws