Home > Rijschoolhouder maakt prikritjes: ‘Win-winsituatie’

Rijschoolhouder maakt prikritjes: ‘Win-winsituatie’

feb 12, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Vanwege de gladheid durven veel senioren de weg niet op te gaan of hebben ze niemand die hen kan brengen. Maar in deze tijd komen zij wel in aanmerking voor een vaccinatie tegen Covid-19.

Zo moest ook de oma (92) van de vriendin van Oyer, eigenaar van rijschool Drive, gevaccineerd worden. “Ik heb haar toen gebracht met het slechte weer.” En zo ontstond het idee om dat gratis voor meer ouderen te gaan doen. “We zitten al vanaf 19 december thuis, terwijl de lesauto – ook met slecht weer – ter beschikking staat”, vertelt Oyer. “Nu kan ik ouderen naar de priklocatie brengen zodat ze evengoed gevaccineerd kunnen worden. Zo kan ik een steentje bijdragen. Dat is een win-winsituatie.”

Piet en Mia Bos uit Helden lieten zich door Oyer naar de vaccinatielocatie in Blerick brengen. Hun dochter ging liever niet met de sneeuw de weg op en hun zoon kon niet. “Onze dochter zag op Facebook het bericht van de rijschool en heeft toen een afspraak gemaakt”, vertelt Mia Bos.

Het echtpaar vindt het belangrijk om zich te laten vaccineren. “Als ik dan zie hoe dat met een begrafenis gaat, allemaal op afstand zitten en alles zo onpersoonlijk met zo’n dienst, dan denk ik laat ons maar snel die spuitjes krijgen”, zegt Mia Bos. “Dat het weer allemaal gewoon gaat worden. Dat hopen we. Dan zie je van dichtbij dat het allemaal veel problemen gaat geven.”

Volgens de rijschooleigenaar zijn de ritten coronaproof. “We desinfecteren de auto na elke rit. We hebben mondkapjes ter beschikking mochten ze die zelf niet hebben. Verder hebben we handgel om handen te ontsmetten. Zo proberen we het zo veilig mogelijk te houden.”

Oyer heeft vanaf maandag zo’n twee à drie ritjes per dag. “Het gaat als een lopend vuurtje. Ik krijg heel veel positieve reacties.”

Bron: 1Limburg Nieuws