Home > Gezellige schaatsdrukte in Limburg, in Griendtsveen te druk

Gezellige schaatsdrukte in Limburg, in Griendtsveen te druk

feb 13, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Bij andere gebieden is het ook druk, maar extra maatregelen hoeven er nog niet worden genomen. Dat geldt ook bij natuurgebied Zwart Water in Venlo. Het is er druk, maar problemen zijn er niet volgens een aanwezige L1-verslaggever.

De enige uitzondering is Griendtsveen. De gemeente Horst aan de Maas roept op een ander rustig plekje te zoeken in de omgeving, omdat het te druk is in het dorp. Daarnaast roept de gemeente mensen op om hun auto goed aan de kant te zetten, zodat deze niet de weg blokkeert.

In Venlo staat de weg ook vol met auto’s, maar de wegen naar het natuurgebied hoeven vooralsnog niet te worden afgesloten. Wel is er eenrichtingsverkeer ingesteld. “Er is veel drukte, maar het is te doen”, zegt L1-verslaggever Ruud van Broekhoven. “Voor de zekerheid staat er een politieauto, maar het lijkt erop dat de agenten niet hoeven in te grijpen.” Ook de koek en zopie-tent doet goede zaken. “Hier gaan schaatsen en vastelaovend hand in hand, want de vastelaovesmuziek schalt uit de speakers.”

Ook op diverse andere plaatsen in de provincie binden mensen de ijzers onder. In Kerkrade is er minder geluk. De dikte van het ijs op de roeivijver en de kasteelgracht bij Kasteel Erenstein zijn onvoldoende om erop te kunnen schaatsen, laat de gemeente weten.

Het kabinet, burgemeesters van diverse verschillende gemeentes en ijsverenigingen riepen vrijdag op om zo dicht mogelijk bij huis te schaatsen, om de reisbewegingen te beperken en zo min mogelijk mensen te ontmoeten. Schaatsbond KNSB vraagt iedereen verstandig te zijn, dicht bij huis te blijven en alleen op vijvers, grachten of sloten in de eigen woonplaats te schaatsen. Voldoende afstand houden tot andere schaatsers is daarbij het devies. Op de banen van de natuurijsclubs wordt sowieso het protocol om coronaproof te schaatsen in acht genomen.

Toch werden er elders in Nederland wegen gesloten door diverse gemeenten. Omdat het er te druk werd, ontstond het risico dat de hulpdiensten er niet meer door konden.

Bron: 1Limburg Nieuws