Home > MVV komt tekort tegen De Graafschap

MVV komt tekort tegen De Graafschap

feb 13, 2021 | 1Limburg, Sport

Dat predikaat maakte de thuisploeg in een matig duel slechts één helft waar en MVV kwam veel te laat op gang om de thuisclub echt pijn te doen.

Het was een duel dat sterk deed denken aan de wedstrijd in Leeuwarden tegen die andere topploeg uit de Keuken Kampioen Divisie, Cambuur. Net als in Friesland hield MVV in de Achterhoek vooral tegen. Het gevaar kwam in de eerste helft vooral vanaf de linkerkant. Daar moest rechtsachter Rico Zeegers alle zeilen bijzetten om het tempo waarmee De Graafschap naar een snelle openingstreffer zocht eruit te halen. Dat lukte een half uur. Toen werd de Maastrichtse defensie uit elkaar gespeeld, kwam doelpuntenmaker Tutuarima uit de rug van Zeegers en kon eenvoudig binnentikken. Pas vlak voor het rustsignaal meldde de ploeg van Kalezic zich bij het doel van De Boer, maar zonder resultaat.

Een duel op de Vijverberg is natuurlijk altijd speciaal voor MVV-trainer Darije Kalezic. Hij was er actief als speler én trainer. In die leidinggevende rol promoveerde hij in 2010 met de Superboeren naar de Eredivisie. En ook voor Sven Blummel was het bijzonder om terug te keren bij de club waar hij eerder dit seizoen nog actief was. Een gebrek aan speeltijd dreef hem naar Maastricht. De zonnige wintermiddag was echter geen succesvolle terugkeer op bekend terrein.

Door die minimale achterstand halverwege bleef MVV hopen op een resultaat en beet in de openingsfase meer van zich af. Kansen leverde het niet op. Doelpuntenmaker Tutuarima was het dichtst bij een treffer, maar raakte de paal. Verder hielden beide ploegen elkaar vooral in evenwicht, maar kwam ook MVV niet meer tot serieuze kansen.

Voor MVV, dat vorige week nog vertrouwen tankte met een overwinning op NEC, wacht volgende week zaterdagmiddag een thuisduel met Excelsior en dus een nieuwe kans om weg te komen van plek achttien in de Keuken Kampioen Divisie.

Bron: 1Limburg Sportnieuws