Home > Belgische kappers weer open: controles en boetes aan grens

Belgische kappers weer open: controles en boetes aan grens

feb 13, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Wie zonder goede reden of ‘verklaring op eer’ de grens oversteekt, kan worden teruggestuurd met een boete van 250 euro per persoon.

De Belgische regering heeft niet-essentiële reizen van en naar België tot zeker 1 april verboden als onderdeel van de coronamaatregelen. Omdat er volgens de Belgen toch nog te veel grensverkeer plaatsvindt, is besloten over te gaan tot strengere controles.

Sinds woensdag 27 januari moet je met een ‘verklaring op eer’ de grens oversteken. Dat is een eenvoudige verklaring die je ondertekent en waarmee je zegt dat je je aan de afspraken houdt en niet voor recreatieve en toeristische doeleinden België bezoekt. Je moet tevens verklaren wat de reden van je reis is en bij een eventuele controle dat kunnen toelichten.

Extra bewijs is volgens de Belgische minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden niet nodig voor grensbewoners. “We willen die inwoners het leven niet moeilijk maken, want we weten dat ze dagelijks de grens overgaan voor bijvoorbeeld een doktersbezoek”, zegt Verlinden bij . Alleen de verklaring op eer is dus voldoende. Het ministerie biedt het formulier aan.

Je mag nog gewoon naar België voor:

De precieze uitzonderingen kun je raadplegen.

Bron: 1Limburg Nieuws