Home > Treffer Giakoumakis komt te laat voor VVV in Utrecht: 3-1

Treffer Giakoumakis komt te laat voor VVV in Utrecht: 3-1

feb 14, 2021 | 1Limburg, Sport

Penaltykiller Thorsten Kirschbaum én het aluminium voorkwamen dat FC Utrecht voortijdig afstand nam, maar Georgios Giakoumakis’ treffer in blessuretijd kwam alsnog te laat voor de bezoekers.

VVV ontsnapte in de eerste helft meermaals aan een achterstand. Sander van der Streek en Adrian Dalmau misten al vroeg grote kansen, maar de Venlonaren waren ook doelman Thorsten Kirschbaum dank verschuldigd. Hij pareerde op katachtige wijze een strafschop van Adam Maher, nadat arbiter Bas Nijhuis de bal op de stip had gelegd vanwege hands van Danny Post. De keeper behoedde zijn ploeg daarna opnieuw voor een achterstand door een schot van Hidde Ter Avest op de paal te tikken.

Voor VVV, dat zich door het debuut van Anastasios Donis de eerste club in de Eredivisie-geschiedenis met drie Grieken in de basis mocht noemen, waren de mogelijkheden vóór rust schaars. Maar de twee kansen díe de ploeg van De Koning kreeg, mochten riant genoemd worden. Bij de eerste kans liepen Zinédine Machach en Anastasios Donis elkaar in de weg, bij de tweede mogelijkheid schoot Machach wild over.

VVV nam na de pauze meer initiatief, maar het was de thuisploeg die de openingstreffer scoorde. Na een uur voetbal knikte Mimoun Mahi via Tobias Pachonik raak, waardoor Kirschbaum kansloos was: 1-0. Utrecht ging door die treffer gemakkelijker voetballen en het was een klein wonder dat de Domstedelingen niet verder afstand namen: Gyrano Kerk schoot van dichtbij op de lat, Maher’s afstandsschot spatte uiteen op de paal en Kerk stuitte ook nog eens op de sterk keepende Kirschbaum.

Vijf minuten voor tijd gooide Bart Ramselaar het duel dan toch in het slot met een diagonaal schot. Eredivisie-topscorer Giakoumakis speelde een relatief anonieme wedstrijd, maar in blessuretijd kwam hij alsnog aan bod met een strafschop. De Griek schoot de bal onberispelijk in de kruising en noteerde daarmee zijn 22ste treffer van het seizoen. Het zou VVV niet meer aan een resultaat helpen: het slotoffensief in blessuretijd kwam niet uit de verf en in de omschakeling zorgde Mahi voor het Utrechts slotakkoord: 3-1.

VVV heeft nu, na 21 wedstrijden in de Eredivisie, 22 punten verzameld en staat daarmee veertiende. Het gat naar de nacompetitieplaats blijft onverminderd groot.

Woensdag wacht een cruciaal duel voor de Venlonaren: de kwartfinale van de KNVB Beker tegen N.E.C., in Almelo. Wint VVV die wedstrijd, dan plaatst het zich voor de halve finale en gaat het op bezoek bij Vitesse. De wedstrijd N.E.C. – VVV-Venlo is live te volgen via L1 Radio.

Bron: 1Limburg Sportnieuws