Home > Code rood: geen afvalinzameling vanwege gladheid

Code rood: geen afvalinzameling vanwege gladheid

feb 15, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Omdat het KNMI code rood heeft afgegeven, gaan de vuilnismannen niet de weg op.

Het huisvuil in Bergen wordt nu zaterdag opgehaald. In Horst aan de Maas wordt het keukenafval donderdag opgehaald en de routes voor restafval en PMD worden zaterdag ingehaald.

Het KNMI heeft een weeralarm afgegeven omdat het naar verwachting heel glad wordt door ijzel. Vanaf 7:00 uur maandagmorgen geldt code rood voor Limburg, Groningen, Drenthe en Overijssel.

In Nederweert wordt maandag vooralsnog wel gewoon afval opgehaald. Maar om de veiligheid van de vuilnismannen te waarborgen, zal afvalverwerker Renewi alleen bij daglicht de weg op gaan. Dat betekent dat het vuilnis vanaf 8:00 uur wordt opgehaald. “De medewerkers doen hun uiterste best om de dienstverlening voor u te laten doorgaan, maar rekenen ook op uw begrip wanneer dat door omstandigheden niet altijd lukt”, zo schrijft de gemeente op de website.

In veel andere Limburgse gemeenten wordt maandag geen afval opgehaald vanwege carnaval.

Vorige week was het vanwege het extreme winterweer ook al onverantwoord om vuilniswagens de weg op te sturen. Toen werd er geen afval opgehaald in Venlo, Horst aan de Maas, Gennep, Weert en Nederweert. De routes zijn later ingehaald.

Bron: 1Limburg Nieuws