Home > Zoektocht naar schaatser in water in Hegelsom gestaakt

Zoektocht naar schaatser in water in Hegelsom gestaakt

feb 15, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dinsdag bekijken de hulpdiensten of en hoe de zoektocht wordt hervat.

Een medewerker van het Waterschap Limburg zag ’s middags schaatsers aan de Sint Jorisweg. Toen hij later weer passeerde, merkte hij op dat er een fiets onbeheerd was achtergebleven. Daarop alarmeerde hij kort na 17:00 uur de hulpdiensten.

De brandweer begon direct bij het water met een zoektocht. Daarbij werd uit voorzorg een bootje meegenomen. Ook een duikteam deed mee aan de zoekactie. Brandweerkorpsen uit Lottum, Horst, Venlo en Weert waren opgeroepen. Een ambulance stond klaar voor eerste hulp. Er werd op de bevroren plas geen wak gevonden of een andere aanwijzing dat er iemand door het ijs was gegaan.

De politie hoopt dat het allemaal om een misverstand draait en probeert met een oproep via Burgernet de eigenaar van de fiets te achterhalen. Het gaat om een zwarte damesfiets van het merk Pointer. Het rijwiel heeft een bruin zadel en bruine handvatten. Op het bagagerek lag een plastic boodschappentas van Albert Heijn en een lichtblauwe sjaal.

Met invallende dooi kwam er in het hele land in de loop van de zondag een einde aan de ijspret. Veel gemeentes en veiligheidsregio’s waarschuwden schaatsers vanaf zondagmiddag om van het ijs te gaan.

Bron: 1Limburg Nieuws