Home > Zonder vastelaovend loopt Big Benny 20 kilometer per dag

Zonder vastelaovend loopt Big Benny 20 kilometer per dag

feb 15, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

De coronapandemie heeft een streep gezet door de agenda’s van veel Limburgse artiesten, in de periode van de 11devande11de tot aan Aswoensdag.

Om gezond te blijven, wandelt Ben Peters uit Roermond, bij het grote publiek bekend onder de naam Big Benny, tegenwoordig 20 kilometer per dag. “Daar verbrand ik dagelijks 1400 calorieën mee”, vertelt hij maandag aan tafel in . Hij heeft er tijd voor, op carnavalsmaandag, want optredens voor publiek zijn er niet. Door het wandelen is hij in zes weken tijd 5,5 kilo afgevallen.

Niet lang na de uitbraak van het coronavirus had Peters, die ook buiten het vastelaovesseizoen optreedt, al door dat hij zijn agenda in de prullenbak kon gooien. En dat hij er qua inkomen fors op achteruit zou gaan. “Daarom ben ik ook gestopt met roken”, zegt Peters. “Je gaat toch kijken waar je op kan bezuinigen.” In de tijd van vastelaovend, van 11 november tot en met carnavalsdinsdag sprokkelt hij met 110 optredens zowat een jaarsalaris bij elkaar, zo vertelt hij.

Collega-artiest Frans Theunisz (75), slikt in de periode van vastelaovend extra vitaminepillen om gezond te blijven. “Ik pak vitaminen en ik leef naar optredens toe. Vergelijk het met voetbal, zolang je niet op de reservebank zit, zijn alle pijntjes relatief. Stoppen met roken heeft me ook heel erg goed gedaan”, lacht Theunisz. “En je moet doseren. Kijk, ik heb een liedje: . Dan komen de glazen me vanuit de zaal tegemoet. Die kan ik niet allemaal opdrinken. Dan sta ik op het podium, dat kan niet.”

Bron: 1Limburg Nieuws