Home > Voorseizoen lijkt nu al voorbij voor Mike Teunissen

Voorseizoen lijkt nu al voorbij voor Mike Teunissen

feb 15, 2021 | 1Limburg, Sport

De schade die Teunissen opliep bij een valpartij tijdens een trainingskamp op Tenerife, is zodanig dat de renner uit Ysselsteyn dit voorjaar wellicht helemaal niet mee kan doen. Zo meldt zijn ploeg op de eigen website.

Teunissen raakte zaterdag een rots in een afdaling en kwam ten val. Op Tenerife kreeg hij eerste hulp in een ziekenhuis, waarna de onfortuinlijke renner gisteren naar Nederland vloog. In het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam bleek bij aanvullend onderzoek dat verdere behandeling noodzakelijk is. Dit betekent dat de gehele voorjaarscampagne van Teunissen in gevaar is.

Teunissen, die afgelopen seizoen ook al met veel blessureleed kampte en daardoor onder meer de Tour de France miste, is er kapot van door de nieuwe tegenslag. “Ten eerste hoop je dat het niet zo erg is, maar dit is verschrikkelijk. Je wilt het seizoen goed beginnen, vooral als het vorige, zoals in mijn geval, door een blessure is verpest. Maar goed, blijkbaar moet ik de gifbeker helemaal leeg laten lopen. In plaats van een stap vooruit te zetten met een hoogtetrainingskamp, ??doe ik nu twee stappen achteruit. Ik ga er alles aan doen om zo snel mogelijk weer op de fiets te zitten.”

Bron: 1Limburg Sportnieuws